Het assortiment mousserende wijnen

Omdat wij begrijpen dat geen evenement hetzelfde is, bieden wij een zeer divers assortiment wijnen. Zo hebben wij voor ieder budget de passende bubbels. Wij adviseren u graag in welke wijn het meest geschikt is voor u. Wij bieden u de keuze uit de volgende soorten wijnen.

Champagne

De meeste bekende mousserende wijn komt uit Frankrijk. Deze mousserende wijn mag de naam Champagne dragen omdat deze uit het gelijknamige gebied in Frankrijk afkomstig is. Veel mensen zien alle mousserende wijnen als een champagne maar alleen degene uit dit gebied mogen de naam Champagne dragen.

Prosecco

De op een na bekendste mousserende wijn in ons assortiment is prosecco. Dit is de meest populaire drank die bij ons besteld wordt. Deze wijn is afkomstig uit een wijngebied ten noorden van Venetië in de regio Veneto in Italië. Prosecco wordt vaak als (goedkoper) alternatief gebruikt voor champagne. Deze Italiaanse mousserende wijn wordt ook wel in mixdrankjes (Spritz) en cocktails (Bellinicocktail) gebruikt.

Cavaassortiment wijnen van Champagnetoren.nl

Deelt de tweede plek voor meeste bekende mousserende wijn met de prosecco. Deze wijn wordt geproduceerd ten Zuidwesten van Barcelona in de streek Catalonië in Spanje. Ook zijn er cava’s afkomstig uit de streken Arragon en Rioja. Cava is vooral populair als aperitief. Het wordt ook gebruikt in de populaire cocktail Agua de Valencia.

Sekt

Deze Duitse mousserende wijn wordt in twee varianten aangeboden: de sekt b.A. (Sekt bestimmte Anbaugebiete) en de sekt. De laatste is de goedkopere versie en is dus ook voor lage prijzen op de markt te vinden. Deze is volgens een andere methode gemaakt.

Crémant

Het Franse broertje van de champagne. Deze mousserende wijn wordt gemaakt in verschillende gebieden in Frankrijk, maar ook in Luxemburg.

Onze champagnetorens kunnen met iedere bovenstaande drank gevuld worden.